MATERNO INFANTIL

El Matern Infantil Mare de Déu de les Neus neix l’any 1995 com a projecte arxiprestal (Arxiprestat de Provençals) en el si de la Parròquia Mare de Déu de les Neus. Actualment és un servei que forma part dels Salesians Sant Jordi-PES La Mina, amb una vinculació a Càritas.

És un espai d'atenció diària, en horari matinal, per a les mares i els seus fills de 0 a 2’5 anys, amb la funció d'ajudar a la dona a descobrir les responsabilitats i la joia de la maternitat i alhora, acompanyar el nen en el seu procés de creixement.

El matern és un recurs integrat a la xarxa de serveis del barri de La Mina i compleix un objectiu específic no cobert per altres serveis.

Des del projecte es dona suport i es fa acompanyament a les mares perquè puguin exercir les seves funcions maternes i puguin establir un vincle afectiu sa amb el seu fill/a.

Ofereix una atenció simultània a la mare i a l’infant per potenciar la funció materna. Entenent que la relació i experiències que viu el nen en els primers anys de la seva vida són decisius per al seu desenvolupament personal i emocional i així afavorir la relació sana entre mare-fill/filla. Es vetlla pel desenvolupament integral i harmònic dels infants.

Tot això es fa possible dintre d’un marc d’atenció individual, grupal i amb una metodologia d’ensenyança activa. “Ensenyar fent i aprendre fent”.


LLEGEIX LES ULTIMES ENTRADES

Tornar a dalt